Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Χώρα υπό κατοχή εορτάζει προηγούμενο απελευθερωτικό αγώνα...



Του Σπύρου Γουδέβενου

Το παρών σχόλιο δεν έρχεται με τίποτα να σκιάσει τον αγώνα του Ελληνικού λαού το 1940 στην Πίνδο, και το μετέπειτα αγώνα υπό καθεστώς κατοχής για λευτεριά Αυτοί οι πρόγονοι μας (όχι όλοι, αφού κάποιοι ήταν δοσίλογοι, μαυραγορίτες, κτλ) μας γεμίζουν περηφάνια κάθε μέρα για την θυσία τους υπέρ της ελευθερίας αυτού του τόπου, αγωνιζόμενοι ενάντια στον φασισμό!

Δεν μπορώ να δεχθώ όμως και αυτά τα μέλη της σύγχρονης ελληνικής κυβέρνησης (όπως και τα προηγούμενα από το 2010) που ενόψει της επετείου εκτοξεύουν πατριωτικές κορώνες αντί να βρουν μία τρύπα να κρυφτούν. Υπάρχει ένα όριο κύριοι....

Δεν μπορεί να περνάει στο ντούκου, ότι και αυτή η κυβέρνηση παρέδωσε την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία στους δανειστές της. Και αυτή η κυβέρνηση παρέδωσε την χώρα στις αστικές τάξεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, και άλλων δυτικών κρατών, απλά για να κάνουν μπίζνες τον τόπο, στις πλάτες ενός εξαθλιωμένου λαού. Έπαρχοι έχετε γίνει, κύριε Τσίπρα, και οι έπαρχοι όπως εσείς απλά εκτελείτε εντολές ξένων, ενάντια στα συμφέροντα των δυνάμεων εργασίας του τόπου, οι οποίες εντολές ευνοούν και την εγχώρια ολιγαρχία.

Τελειώνοντας να γίνω λίγο "κακός" με εμάς, το πόπολο.....Οι παππούδες μας ρίσκαραν την ζωή τους, ενάντια σε Ιταλούς, Γερμανούς, Βούλγαρους. Θα μπορούσαν να μην το έκαναν, να λιποτακτούσαν, να φυλαγόντουσαν. Οι αμόρφωτοι κατά πλειοψηφία (και λόγω συνθηκών) παππούδες μας για χάρη του ιδανικού της ελευθερίας έκαναν την υπέρτατη θυσία για εμάς. Εμείς οι μορφωμένοι τι κάνουμε; Ψηφίσαμε Μνημόνιο, και σε συντριπτική πλειοψηφία απλά γκρινιάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν συμμετέχουμε σε πορείες και απεργίες, και πληρώνουμε τους παρόλογους φόρους που μας επιβάλλουν, ώστε η κατοχή να είναι και "οικονομικά βιώσιμη"!

Τιμή και Δόξα στους ήρωες του 40 και της Αντίστασης κατά την Γερμανική κατοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.