Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΡΑ: Στον ανακριτή στέλνει τον Πελετίδη το Υπουργείο Ναυτιλίας















Αγριεύει η κόντρα για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας. Αυτή τη φορά δεν είναι ο ΟΛΠΑ που αντιδικεί με τον Δήμο Πατρέων, αλλά η ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η διαμάχη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη λιμενική ζώνη, πήρε χαρακτηριστικά σφοδρής σύγκρουσης μετά και την απόφαση του Υπουργείου, να στείλει στον Ανακριτή τον Δήμαρχο, ώστε να απολογηθεί για το γκρέμισμα της πόρτας -προ μερικών εβδομάδων- στο σημείο που συνεργεία του Δήμου, προχώρησαν σε διαγράμμιση του νέου πάρκινγκ επί της Ακτής Δυμαίων.

Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση στη διαμάχη Δήμου – Υπ. Ναυτιλίας. Πρόσφατα, ο Δήμος υπέβαλε αίτημα, να του επιτραπεί να κάνει αναγκαίες παρεμβάσεις στο χώρο της μαρίνας. Όμως, όταν ζήτησε άδεια από το Λιμεναρχείο, ώστε να χρησιμοποιήσει δύο δύτες, για να προβούν σε υποθαλάσσιες φωτογραφήσεις και να μπορέσουν οι μηχανικοί, να συντάξουν μελέτη για το πρόβλημα, εισέπραξε άρνηση! Τ

Άλλη περίπτωση, κατά την οποία ο Δήμαρχος δέχθηκε απειλές από το Υπουργείο, ήταν με την απόφασή του για διάνοιξη δύο σημείων στη μάντρα του ΟΛΠΑ. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον ΟΛΠΑ να επιτρέψει να σπάσουν σε δύο σημεία τη μάντρα, για να φύγουν τα νερά στη θάλασσα, για να μην πλημμυρισει η πόλη κάτι που έγινε δεκτό. Ομως μετά από δύο ημέρες, εστάλη στον Δήμαρχο έγγραφο, που τον καλούσε να αποκαταστήσει την μάντρα, διότι οι πληροφορίες που είχαν, ήταν πως… οι τρύπες που ανοίχτηκαν ήσαν … μεγάλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.