Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Κλιμάκωση της κρίσης Ρωσίας - Τουρκίας. Ένα βήμα πριν τον πόλεμο

Μετά το ξεκάθαρο değil (ΟΧΙ) του Ερντογάν στην απαίτηση του Πούτιν για συγνώμη και αποζημίωση περιπλέκονται τα πράγματα και έχουμε όξυνση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία. Άμεση διαταγή εγκατάλειψης όλων των Ρώσων από την Ρωσία.

Πούτιν: Απαιτούμε συγγνώμη και αποζημίωση
Ο Ρώσος πρόεδρος απαίτησε μάλιστα η συγγνώμη να ζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο, υπονοώντας είτε τον πρόεδρο Ερντογάν είτε τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου.
«Ακόμη δεν έχουμε πάρει μια ξεκάθαρη συγγνώμη από το ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Τουρκίας, ούτε καμία πρόταση για αποζημίωση για την βλάβη που υπέστη η χώρα μας, ούτε υποσχέσεις ότι θα τιμωρηθούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος« είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ερντογάν: Οι Ρώσοι να ζητήσουν συγγνώμη
H ρωσική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, καθώς παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, ήταν η απάντηση του προέδρου της Τουρκίας.
«Αυτοί που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας είναι εκείνοι που οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το CNN Turk.
«Οι πιλότοι μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας, εκείνοι απλά εκπλήρωσαν τα καθήκοντά τους, που συνίστανται στο να απαντήσουν στις… παραβιάσεις των κανόνων εμπλοκής. Νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία» τόνισε ο Ερντογάν.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ένταση θα κλιμακωθεί και πλέον απέχουμε ένα βήμα πριν το ξέσπασμα ενός πολέμου. Ενός πολέμου μεταξύ μιας υπερδύναμης,  με μια πολύ μεγάλη περιφερειακή δύναμη, την γείτονα Τουρκία.
Μετά από αυτό έχουμε το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών με ανακοίνωσή να καλεί τους Ρώσους πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως την Τουρκία και να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.