Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ο Σπιρτζής, ο Καββαθάς και οι άλλοι. Όταν έφαγαν πόρτα από τον ΓΑΠ.

Στο επίκεντρο πολλών καταγγελιών και αποκαλύψεων έχει βρεθεί κατά διαστήματα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. 



Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα το Press-Gr είναι αμιγώς πολιτική και γιαυτό είναι ιδιαιτέρως σοβαρή: Διότι αναδεικνύει τον τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς του κ. Σπίρτζη χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτεροι σχολιασμοί. Μάλιστα αυτό που αποκαλύπτουμε είναι βέβαιο ότι το αγνοεί και ο ίδιος ο... πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - ο κ. Σπίρτζης δεν είχε κανένα λόγο να του το πει. Αντιθέτως... 

Ας γυρίσουμε το χρόνο αρκετούς μήνες πίσω. Για την ακρίβεια, ένα έτος και κάτι. Βρισκόμαστε στη φάση που ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ανακοινώσει, στις 3 Ιανουαρίου 2015 την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ετοιμάζεται για τις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου. 

Εν όψει της συγκρότησης των ψηφοδελτίων κάνει πολλές επαφές. Εκείνες τις ημέρες λοιπόν τον επισκέπτεται στο σπίτι του στο Καστρίο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος είναι ακόμη πρόεδρος του ΤΕΕ, κινείται σε διάφορες πολιτικές συνάξεις και έχει διατηρήσει πολύ στενές επαφές με τους "παπανδρεϊκούς" μέσω του Θάνου Μωραΐτη και του Σωκράτη Ξυνίδη -στελέχη πια του ΚΙΔΗΣΟ- με τους οποίους είχε συμπορευθεί και τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα την πρώτη μνημονιακή περίοδο της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. 

Ο κ. Σπίρτζης δεν είναι μόνος του. Τον συνοδεύουν:

1. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας (υπό τον Πέτρο Τατούλη) Γιώργος Δέδες, ο οποίος στις περιφερειακές εκλογές του 2014 είχε κατέβει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ο κ. Δέδες έχει διοριστεί Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

2. Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

3. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρης Κοτρόγιαννος.

Ο κ. Σπίρτζης εμφανίζεται πρόθυμος να συμπαραταχθεί με τον Γ. Παπανδρέου δείχνοντας ότι επηρεάζει όχι μόνο ένα τμήμα των μηχανικών ως πρόεδρος του ΤΕΕ αλλά και έναν σημαντικό αριθμό στελεχών ανά την Ελλάδα. Για να προσχωρήσει στο ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο εκείνο το διάστημα δημοσκοπικά παρουσιάζεται να διεκδικεί ποσοστά της τάξης του 7-8% ή ακόμη και παραπάνω, ζητά να τοποθετηθείεπικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για να εκλεγεί χωρίς σταυρό. 

Ο κ. Παπανδρέου (προς τιμήν του) αρνείται να δεσμευτεί και να ικανοποιήσει το αίτημα του συνομιλητή του. Έτσι ουσιαστικά η συνάντηση καταλήγει άκαρπη. Και ο κ. Σπίρτζης έχοντας εισπράξει την άρνηση του "μνημονιακού" Γ. Παπανδρέου, από την επομένη στρέφεται ολοκληρωτικά προς τον (αντιμνημονιακό τότε) ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόμενος ως εκφραστής ενός τμήματος του πασοκογενούς εκλογικού ακροατηρίου που ήταν απαραίτητο στην Κουμουνδούρου για να κερδίσει τις εκλογές.

Αυτή η ...μικρή ιστορία (που είναι προφανές ότι δεν επιδέχεται διαψεύσεων ως προς τα γεγονότα) μπορεί να θεωρηθεί και απολύτως ενδεικτική των (θεμιτών κατά πολλούς) κινήτρων και κριτηρίων με τα οποία σημειώνονται εδώ και αρκετό καιρό οι πολιτικές μετακινήσεις και ανακατατάξεις στη χώρα μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.