Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Με εισαγγελική εντολή η ΑΕΠΙ στέλνει την αστυνομία για ελέγχους


Οπως είχαμε προβλέψει, η ΑΕΠΙ πλέον προχωρά σε καταγγελίες για «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας» στις εισαγγελικές αρχές όλης της χώρας και με τη σειρά τους οι εισαγγελικές αρχές στέλνουν για ελέγχους τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές για ελέγχους.

Πάει λίγος καιρός που το νομικό συμβούλιο του κράτους έκρινε «παράνομες» τις μηνύσεις για κλοπή μουσικών έργων από τους υπαλλήλους της ΑΕΠΙ. Είχε γνωμοδοτήσει ότι η ΑΕΠΙ ασκούσε καταχρηστικά το δικαίωμα που της έδινε ο νόμος 2121/1993 και συγκεκριμένα στο άρθρο 55.
Τότε πολλοί πανηγύρισαν ότι έβγαλαν από το παιχνίδι την ΑΕΠΙ.  
Τα πράγματα πλέον – με την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και της αστυνομίας – γίνονται σκούρα για τους χρήστες που είτε δεν εφοδιάστηκαν με την άδεια δημόσιας εκτέλεσης που δίνει η ΑΕΠΙ, είτε δεν προμηθεύτηκαν πιστοποιητικό από εταιρίες που δρουν στην Ελλάδα και παρέχουν μουσική που δεν προστατεύει η ΑΕΠΙ και η GEA.
Με τους ελέγχους της αστυνομίας, δεν αμφισβητείται πλέον το αδίκημα της»κλοπής»καθώς εάν δεν έχει εφοδιαστεί ο χρήστης μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, (άδεια ή πιστοποιητικό) που να ήταν εν ισχύ την ημέρα του ελέγχου, κινδυνεύει με ποινέςτουλάχιστον ενός χρόνου φυλακή και τουλάχιστον 3.000 ευρώ πρόστιμο.
Εμείς προτείνουμε στους χρήστες το «εμπόρευμα που λέγεται μουσική» να το αγοράζουν από επώνυμες εταιρίες και να έχουν τα κατάλληλα πιστοποιητικά γιατίη μουσική σε δημόσιους χώρους έχει την έννοια του εμπορεύματος.
Χρειάζεται πολύ προσοχή στην επιλογή ιδιωτικών εταιριών που καιροφυλακτούν να αρπάξουν θύματα τα οποία θα πληρώσουν μικρότερο ποσό από την ΑΕΠΙ, αλλά μέρος της μουσικής που τους παρέχουν είτε προστατεύεται από την ΑΕΠΙ, είτε το ρεπερτόριό τους είναι ελάχιστο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Αυτοί μας εμπιστεύτηκαν. Εσύ ψάχνεις για άλλους? www.iplusradio.gr

άδεια μουσικών οργάνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.