Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ο ορυκτός τους πλούτος

Είχα γράψει παλαιότερα άρθρα για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Ο Δημήτρης εκτελέστηκε για το βιβλίο "η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα".
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου-Νετανιάχου
22-07-2010
Μετά από 70 χρόνια (συνθήκη Cooper), ο ΓΑΠ, ήρθε σε επαφή μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας με τον Νετανιάχου.
Στο τέλος του 2010 στην Ελλάδα, άρχισε να γίνεται συχνή πυκνή αναφορά περί ΑΟΖ.
Ακολούθησε η γεωστρατηγική τοποθέτηση της Noble Energy, με την εξαγορά της Ισραηλινής Εταιρίας Ενέργειας Delek το 2010.
Μετά ήρθε η συμφωνία με την Κύπρο το 2011(Noble Cyprus,) . Ισραήλ και Κύπρος συνάπτουν σχέσεις για την εξόρυξη τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου (το 2% από αυτά που βρίσκονται στην Ελλάδα) .
Όμως χωρίς την Ελλάδα, οι δρόμοι του φυσικού αερίου για τον έλεγχο της ενέργειας σε Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξουν.
ΤΟ ΔΝΤ και ο ρόλος του είναι γνωστός.
Ακολουθεί η επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, εκπροσώπου της Noble Energy το καλοκαίρι του 2011.
Ιούνιος 2009 Από την επίσκεψη στην Ιταλία με μία από τις γυναίκες ασφαλείας του.
Ιούνιος 2009
Από την επίσκεψη στην Ιταλία με μία από τις γυναίκες ασφαλείας του.
 
Η ανεπάρκεια της Βιομηχανικής Ευρώπης σε ενέργεια, η αντιπροσώπευση του δολαρίου σε μαύρο χρυσό, η παραλίγο συμφωνίες του Σαντάμ Χουσεϊν και του Μοαμάρ Καντάφι με τους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης (πώληση σε € του brent), ο πλούτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας σε Ουράνιο, (Κόσοβο) οδήγησαν σε αντίστοιχους πολέμους, σε διάλυση των χωρών αυτών και στον θάνατο όλων των ηγετών τους.
Στην Ελλάδα, το μνημόνιο και η υποθήκευση του πλούτου της χώρας μας, οι επισκέψεις Μέρκελ, Ολάντ που ακολούθησαν, αναδεικνύουν τον κρυφό πόλεμο που παίζεται σε βάρος μας για τα κοιτάσματα μας. Φυσικά και "η χώρα ανήκει εις την Δύσην" όπως είπε και ο Καραμανλής.
Το σίγουρο είναι ότι οι Αμερικάνοι διαθέτουν την πολεμική μηχανή να επιβάλουν στην Ευρώπη για μια ακόμα φορά τις θέσεις τους.
Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ.
Ότι και να κάνουν οι Ευρωπαίοι, η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Noble Energy και το δεύτερο (αν όχι πρώτο) νόμισμά μας θα είναι το δολάριο.
Πολύ πιθανό το σενάριο συνεργασίας της Αμερικάνικης Noble Energy με την Γαλλική Total. Αν οι ανάγκες για την διευθέτηση των πολλών μετώπων που έχουν σε Ιράνgazprom, Συρία, Γερμανία....
Ο Λαός μας θα "πλουτίσει" με τα χρυσά ψίχουλα των Αμερικάνικων γεωπολιτικοοικονομικών συμφερόντων θα γίνει ένα ακόμα προτεκτοράτο των Αμερικάνων η χώρα μας και τα σκουπίδια, η ρύπανση και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα καταστρέψουν αυτή την ομορφιά του τόπου μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.