Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση Δραγασάκη με βαριές καταγγελίες για την Attica Bank

Ηχηρή παρέμβαση, εν μέσω του πολέμου για την Attica Bank και τις τηλεοπτικές άδειες, κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης καταγγέλοντας ουσιαστικά ότι συγκεκριμένα συμφέροντα επιδιώκουν είτε να κλείσει η τράπεζα, είτε να οδηγηθεί σε εξαγορά έναντι ευτελούς τιμήματος.


«Υπάρχουν κέντρα που επιδιώκουν είτε το κλείσιμο είτε την εξαγορά της Τράπεζας Αττικής έναντι ευτελούς τιμήματος», διαμηνύουν κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η παρέμβαση Δραγασάκη έρχεται την ώρα που μαίνεται η πολιτική και επιχειρηματική σύγκρουση γύρω από τα δάνεια της Attica Bank προς τον όμιλο Καλογρίτσα, έναν από τους 4 υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και στη σκιά της μάχης που δόθηκε μεταξύ κυβέρνησης και Τράπεζας της Ελλάδος για τον ορισμό της νέας διοίκησης στην Τράπεζα Αττικής.
«Η Τράπεζα Αττικής βρίσκεται σε διαδικασία ταχείας επίλυσης των εκκρεμοτήτων που αφορούν στην ανασυγκρότηση της διοίκησής της», ανέφεραν κύκλοι της αντιπροεδρίας οι οποίοι, με αφορμή την εκλογή νέας διοίκησης επεσήμαναν ότι «οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας Αττικής είναι οι υψηλότεροι στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα (πάνω από 16%) και πολύ υψηλότεροι από τους επιβαλλόμενους ελάχιστους του ευρωσυστήματος (8- 10- 12%)» και ότι «οι καταθέσεις στην τράπεζα Αττικής είναι απολύτως ασφαλείς.
Κατά τις ίδιες πηγές, εντός της ημέρας αναμένεται και η «άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην παροχή πιστώσεων» από την τράπεζα.
Κύκλοι της αντιπροεδρίας σημειώνουν ταυτόχρονα ότι «η Τράπεζα Αττικής τελούσε και τελεί υπό τον εποπτικό έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει την αρμοδιότητα να ερευνά και να αξιολογεί τα δεδομένα λειτουργίας της. Η κυβέρνηση ουδέποτε στάθηκε εμπόδιο στο να επιτελέσει η Τράπεζα της Ελλάδος το έργο της και όποτε ρωτήθηκε συνηγόρησε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της Τράπεζας Αττικής».
«Η κυβέρνηση ούτε προστατεύει ούτε έχει εξαρτήσεις από κανέναν. Επιδιώκει τη διαφάνεια και τον έλεγχο παντού, με τη συνδρομή και της Δικαιοσύνης όπου αυτό επιβάλλεται, χωρίς γενικευμένη ποινικοποίηση του τραπεζικού συστήματος», σημειώνουν οι ίδιες πηγές της αντιπροεδρίας και προσθέτουν: «Η κυβέρνηση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η Τράπεζα Αττικής αποτελεί, εδώ και χρόνια, στόχο κατευθυνόμενων αρνητικών δημοσιευμάτων από κέντρα και δυνάμεις οι οποίες επιδιώκουν είτε το κλείσιμο είτε την εξαγορά της έναντι ευτελούς τιμήματος».
 
 πηγή:pixlax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.