Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Έκπτωτος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος

Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου του επέβαλε ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών - Χάνει τις εκλογές.

Εκπτωτος από τη θέση του ως προϊστάμενος την Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κηρύχθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά την καταδίκη του την Τετάρτη από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Το συμβούλιο επέβαλε ποινή στέρησης μισθού 40 ημέρων στον κ. Ντογιάκο μετά τη δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του για το γεγονός πως είχε δρομολογήσει την ολομέλεια της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα:
«Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών»
Η ποινή που επιβλήθηκε στον Ι. Ντογιάκο καθιστά απαγορευτική την κάθοδό του στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, ενώ του επιβάλλει και στέρηση μισθού για 40 μέρες.
Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου του επέβαλλε & ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών.
Χάνει τις εκλογές Μετά την επιβολή της συγκεκριμένης ποινής από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο κ. Ντογιάκος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του προσεχούς Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου για την εκλογή των νέων προϊσταμένων των δικαστηρίων στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου.
Σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί στον κ. Ντογιάκο η πειθαρχική ποινή της απλής επίπληξης.
Το γιατί? Τι άλλο? Χρηματισμός. Ή καλύτερα απόπειρα χρηματισμού.
Η παραπομπή σε δίκη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν κινήθηκε σε βάρος του πειθαρχική δίωξη για το περιεχόμενο ανακοίνωσης που είχε διανείμει στην Εισαγγελία Εφετών καλώντας σε Ολομέλεια τους εισαγγελείς και αντεισαγγελείς.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης («Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών») προκάλεσε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του, ενώ στην πειθαρχική δίκη σε πρώτο βαθμό τού είχε επιβληθεί ποινή επίπληξης. Κατά της απόφασης αυτής και επειδή κρίθηκε ήπια η ποινική μεταχείρισή του από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ασκήθηκε έφεση.
Προσδιορίστηκε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο προχώρησε χθες σε δίκη και καταδίκη του.
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος κατά τη μακρά εισαγγελική του διαδρομή έχει χειριστεί δεκάδες σοβαρότατες υποθέσεις, με κορωνίδα την πρόταση παραπομπής για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ πρόσφατα στοχοποιήθηκε για την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα για την υπόθεση των στημένων αγώνων από εμπλεκόμενο επιχειρηματία.


 
 πηγή:pixlax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.