Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ στην Νέα ΑΕΠΙ


Δημιουργοί ενωμένοι, ποτέ νικημένοι


Αν δούμε το ΔΣ της ΑΕΠΙ, θα καταλάβουμε πως οι Ξανθόπουλοι είχαν εκ των προτέρων λάβει αμνηστία στην απάτη. Στο δεκαμελές ΔΣ, 2 ήταν οι Ξανθόπουλοι και ο Γρετζελιάς ο 3ος. Πρόεδρος Στιχουργός και άλλοι έξι δημιουργοί που δεν ήξεραν τίποτα.

Οι αμοιβές τους διπλές. Η μία για την συμμετοχή τους στην απάτη και η δεύτερη από την δημόσια εκτέλεση. Δηλαδή από τις αμοιβές που προορίζονται για τους δημιουργούς. Τώρα ...πόσα έπαιρνε πχ ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς για δημόσια εκτέλεση και ποιος τον άκουγε; είναι ένα θέμα που ίσως απασχολήσει την τυφλή δικαιοσύνη (αν υπάρχει), Ποιος άκουγε Τουρνά και τους άλλους σε σχέση με τις αμοιβές της δημόσιας εκτέλεσης; Ρητορικό το ερώτημα.
.
Αυτή που βρωμάει περισσότερο, είναι η κλίκα των δημιουργών που κατοικοέδρευσαν σύσσωμοι στην ΕΥΕΔ για να φτιάξουν το νέο τους μαγαζί, σε βάρος και πάλι των δημιουργών.

Δείτε τον Χρήστο Νικολόπουλο. Μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ για πολλά πολλά χρόνια και τώρα μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΥΕΔ. Αύριο θα είναι στέλεχος του νέου ΟΣΔ που θα δημιουργήσουν οι ενωμένοι Έλληνες δημιουργοί.

Δεν τους έκανε η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, γιατί δεν μπορούσαν να την ελέγχουν. Προσπάθησαν όμως. Πήγαν για λίγο, τα έκαναν όλα άνω κάτω και αφού είδαν ότι εκεί δεν τους παίρνει, έτρεξαν να πιάσουν θέση στην ΕΥΕΔ.

Ο Δ. Τσακνής, παραιτήθηκε το 2014 για να γίνει αμέσως μετά ο ζαίος πρόεδρος της ΕΡΤ. Το πόσο ικανός ήταν για πρόεδρος, το έδειξε επί θητείας του στην ΑΕΠΙ

Ο στιχουργός πρόεδρος της ΑΕΠΙ - Κ. Τριπολίτης - λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, δηλώνει: "Υπέγραφα τα έγγραφα καλή τη πίστη".


ΔΣ της ΑΕΠΙ 2010 - 2014

Κώστας Τριπολίτης (στιχουργός) - Πρόεδρος
Πέτρος Ξανθόπουλος (πρώην δικηγόρος) - Διευθύνων Σύμβουλος
Παντελής Γκρετζελιάς (τέως δικηγόρος) - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Δημήτριος Ξανθόπουλος του Πέτρου - Μέλος
Γεώργιος Νιάρχος (μουσικοσυνθέτης) - Μέλος
Παναγιώτης Μαυρουδής (μουσικοσυνθέτης) - Μέλος
Χρήστος Νικολόπουλος (μουσικοσυνθέτης) - Μέλος
Κωνσταντίνος Τουρνάς (Μουσικοσυνθέτης) - Μέλος
Ρόμπερτ Ουίλιαμ (μουσικοσυνθέτης) - Μέλος
Διονύσιος Τσακνής (συνθέτης - στιχουργός ) - Μέλος
Μετά το 2014 και την παραίτηση των δημιουργών από το ΔΣ (μετά το σκάνδαλο) ανέλαβε να ανασυντάξει την ΑΕΠΙ η Εύη Δρούτσα. Μάλιστα κάποια στιγμή κουνάει το χέρι σε δημιουργούς και να λέει; "που θα βρείτε καλύτερα".
Στο τέλος ασχολήθηκε με την πολιτική. Πήγε στο μαγαζί των ΑΝΕΛ.
Ο δικηγόρος και αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος της ΑΕΠΙ Παντελής Γρετζελιάς, σήμερα διεκδικεί τον θώκο του δημάρχου στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οι Ξανθόπουλοι απλά έκαναν την δουλειά τους.
Οι δημιουργοί τι?
Δημιουργούσαν...τις προϋποθέσεις για να γίνεται η δουλειά.
και θα ξαναγίνει από τους ίδιους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.