Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Δεν υπαρχουν λεφτά για πυροσβεστικά. Υπάρχουν όμως για...

Στο περιθώριο της τακτικής συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, έξι χώρες-μέλη ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για ένα πρόγραμμα «πολυεθνικού αεροπλάνου πολλαπλών αποστολών σε ναυτικό περιβάλλον». 

Οι έξι χώρες είναι η Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία αν και αναμένεται ότι θα υπάρξουν και άλλες συμμετοχές στο μέλλον. Η σχετική επιστολή προσθέσεων (Letter of Intent) αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις στην αναζήτηση λύσεων, ανάπτυξης και ένταξης σε υπηρεσία ενός αεροσκάφους που θα γίνει διάδοχος κατάσταση στις σημερινές υποδομές ASW/ASuW/MP/ISAR.

Το διαβάσαμε στο έγκυρο περιοδικό "Πτήση & Διάστημα" 30 Ιουνίου 2017

Μπορεί λεφτά για πυροσβεστικά να μην φτάνουν, αλλά για πολεμικά περισσεύουν...

Μπορεί η χώρα μας να στερεί στους πολίτες της βασικές ανάγκες, μπορεί τα παιδάκια στα σχολεία να λιποθυμούν από την πείνα, μπορεί να ψάχνουμε να βρούμε φαϊ στα σκουπίδια....μπορεί όμως να...

Αλλά...
από τα 28 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, τα 19 δαπανούν λιγότερο από το 1,5% του ΑΕΠ στην νατοϊκή άμυνα. Πρώτες στον κατάλογο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν το 3,6% του ΑΕΠ, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η Ελλάδα με 2,4% του ΑΕΠ.
Το διαβάσαμε στην Καθημερινή 16 Φεβρουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο αναδεικνύει και την παιδεία του σχολιαστή.